Här ser du var de kommer cykla

 Här ser du var de kommer cykla

Lokalt

Varning för cyklande arkitekter

Publicerat 2013.04.17

    På fredag den 19 april kommer 500 arkitekter från White cykla runt i Göteborg. Det är Whitedagar fre-lör vilket betyder att alla medarbetare från alla kontoren samlas. Huvudtalare under Whitedagarna är den amerikanska konstnären, designern och stadsplaneraren Candy Chang som bland annat synts på TED.

    White har tömt stadens reservlager på styr-och ställcyklar och skall cykla runt för att söka nya spår för stadens framtida utveckling och för att se hur deras olika byggprojekt sitter ihop med sin omgivning. På fredag cyklar dom runt på stan med stadsarkitekten Björn Siesjö och Bosse Aronsson från Centrala Älvstaden.

    Kajsa Sperling på White förklarar:
    - Cyklar man så befinner man i staden på ett helt annat sätt än i buss, bil och spårvagn. Ska man uppleva natur känns det helt självklart att man inte kan göra det inifrån en bil. Så är det med staden också. Vi har så många sinnen och känner dofter och får känslor på helt andra sätt på cykel än inifrån en buss. Arkitektur och stadsbyggnad är sinnliga och kroppsliga upplevelser!

    Och så blir det en upplevelse i sig att cykla tillsammans. Det kommer kännas att vi är många och vi vill alla att staden ska planeras utifrån hållbara transportmedel. Vår cykeltur blir en manifestation för det!