Lokalt

Twin Peaks scenograf kommer hit //FULLSATT//

Publicerat 2013.11.19

  • Event
  • Film

//FULLSATT//FULLSATT//FULLSATT//FULLSATT//FULLSATT//FULLSATT//

Bekräftelsemail till deltagare på föreläsning och workshop kommer i veckan!

 

Vi har bjudit hit scenografen Richard Hoover för att prata om sitt arbete och om scenografins betydelse för berättandet. Richard Hoover började sin karriär i teaterns värld, men fick sitt stora genombrott med Twin Peaks där han tillsammans med David Lynch och Mark Frost skapade det karakteristiska utseendet och den där rätt ruggiga känslan som serien så ofta förknippas med.

Som om inte det vore nog så fylls hans CV upp med filmer som Dead Man Walking och Girl Interrupted (bland annat). Hans senaste stora arbete är TV-serien The Newsroom, om arbetet på en nyhetsredaktion för den fiktiva TV-kanalen Atlantis Cable News.

Och nu kommer alltså Richard hit för att inspirera oss i två omgångar. Först på kvällen den 11 december med en öppen föreläsning. Sen dagen efter med en lite mer sluten workshop. Det kommer att se ut ungefär såhär:

 

>>Dag 1
Öppen föreläsning i ämnet ”Design For Story”. Vi kommer att hålla till på Bio Roy och föreläsningen håller på ungefär 2,5 timme med en paus inräknat. 280 platser har vi.

Det kostar som vanligt ingenting men föranmälan krävs. Maila ditt namn till info@adasweden.se. Det kommer att komma ut ett bekräftelsemail om du fått en plats lite senare. Om det skulle vara så att du får förhinder så blir vi superglada om ni vill maila oss och berätta det, så kan vi ge platsen vidare till någon annan.

Var: Bio Roy (Kungsportsavenyn 45)
När: onsdag 11 december, 17:30-20:30. Insläpp 17:15.

 

>>Dag 2
Workshop/Master Class med 18 utvalda deltagare. Man kommer arbeta i par utifrån manus som delats ut av Richard kvällen innan. Så det är alltså viktigt att man också kan vara med på föreläsningen på Bio Roy! Så här beskriver Richard själv workshopen:

 “While referencing real film shooting script(s), two person teams will be formed to address the process of conceptualization for a series of scenes selected from the script. Teams will be asked to analyze, render, construct, ideas for design of these scenes and present them to the group. The process can be rather open ended and limited only by the limits of our imaginations.”

Eftersom det är en Master Class så är kravet att du skall vara yrkesverksam inom något kreatörsyrke. Anmälan görs även här genom att maila namn och kontaktuppgifter till: info@adasweden.se. VIKTIGT att skriver tydligt att du vill vara med både på föresläsningen och workshopen. Det är först till kvarn som gäller.

Var & när: torsdag 12 december, ca 4 timmar med start efter lunch. Exakt tid och plats för workshopen meddelas till deltagarna senare.

 >> Föresläsningen och workshopen hålls på engelska!

 

Föreläsningen och workshopen görs i samarbete med Trappan, som arbetar med kompetensutveckling för professionellt yrkesverksamma individer samt för grupper och verksamheter inom scen-, ton-, film- och tv-området i Västsverige.

//FULLSATT//FULLSATT//FULLSATT//FULLSATT//FULLSATT//FULLSATT//

Bekräftelsemail till deltagare på föreläsning och workshop kommer i veckan!