Lokalt

Späckad weekend

Publicerat 2011.05.27

    Trist väder men fullt ställ så här i slutet på maj. Det är bara att hoppa på hojen och cykla i näsans rikting. Det finns grejer som händer år alla håll.

    Performance festivalen Live Action Gothenburg kör på i stan fram till på lördag.

    Ny Nordisk Fotografi 2011
    Spana in fototrender bland unga nordiska fotografer. Vernissage för  den årligt återkommande grupputställningen där nyutexaminerade elever tävlar om stipendier till London och New York. Vernissge på Hasselbladscenter på lördag.

    Hammarkullekarnevalen
    Samba, dräkter och grillat. Sedan 1974 har det varit karneval i Hammarkullen, på lördag är det dags igen.

    Fresh Fish fem år
    Sveriges årliga modemässa och tävling fyller fem år. Är du en lovande designer eller bara vill paaarta och frottera med modegräddan kan det vara intressant att veta att invigningsfesten hålls på Yaki Da nu på fredag.

    Konstepidemins Dag + internationell spelmansstämma på Konstepidemin på lördag.

    Vårutställning för kandidat- och masterstudenter vid Högskolan för fotografi på Galleri Monitor Trapphus, Chalmersgatan 4, vernissage på fredag 27 maj, kl. 17-20.

    Bike n’ Beer
    Lördagen kl 12.00 träffas dom som vill vid pressbyrån på Drottningtorget och cyklar runt så långsamt det går, och dricker öl.

    Ett par grymma loppisar
    På lördag är det  loppis i Gårda, Fabriksgatan 48 B och på söndag är det Megaloppis runt om i hela Majorna. från kl 10.00.

    Också är det Mors dag på söndag.

    Naturligtvis har vi missat en massa kul grejer, vet du något får du gärna lägga in det som kommentar.

    Trevlig helg!
    //ADA