Bild: ADA

 Bild: ADA

Aktiviteter

Snart firas Göteborg

Publicerat 2011.10.24

    Om 10år fyller Gbg 400 år. Vi tog ett snack om hur det planeras för jubileumsåret. Syftet var bland annat att få in flera av stadens kreatörer i firandet.

    Martin Fritz berättade om hur man gjorde förra gången staden fyllde jämnt. Trots tuffa förutsättningar (ekonomisk kris) lyckades man ge staden presenter vars värde vi fortfarande njuter även om vi inte alltid vet om det. T.ex Liseberg, Botaniska trädgården, Svenska Mässan, Konstmuseet och flera av våra vackraste villa områden.

    Therese Brusberg från Stadens officiella satsning Göteborg 2021 visade hur de arbetade och uppmanade till att man ska lägga in sina idéer på vad som kan göras för att fira staden på deras idéportal. Vill man driva vidare en idé kan man dessutom samla ihop lite folk kring frågan och be henne om ett möte där man kan förklara mer om vad man vill göra.

    Magnus Helldahl från Gbg - Den Kreativa Staden, var också där. Vill man göra något för att fira staden, gärna med anknytning till kreativitet kan gå med i gruppen och hitta likasinnade som kanske vill hjälpa till.

    Hur som helst så hoppas vi att 2021 blir ett hejdundrande jubileumsår för Göteborg och att ekot av vårt firande ska ringa genom flera hundra år. Hoppas du hjälper till!