Foto: Sheffield Hallam University

 Foto: Sheffield Hallam University

Aktiviteter

Slutet på designens exklusivitet?

Publicerat 2011.09.24

    Dr Paul Atkinson föreläser onsdagen den 5 oktober kl. 12.00 – 13.00 på HDK. Han är industridesigner, designhistoriker och lärare i design.

    Efter studier i industridesign vid The University of Teesside har Paul Atkinson arbetat som designer, designchef och chef för en designbyrå. Paul Atkinson’s forskning täcker många områden, med fokus på relationerna mellan samhälle och teknik.

    Rubriken för dagen är: Open Design: how the end of exclusivity will affect the future of design. Paul Atkinson utgår från att framtiden för design kommer att förändras. Han anser att vi går mot en ”Post Professional-period” där Open Design är normen och attityderna till begreppet professionell designer ifrågasätts.

    Nya teknologier möjliggör förändrade framställningstekniker som ett alternativ till massproduktion och kan på många sätt skapa en återgång till mer hantverksbaserade tillverkningsmetoder.

    Vi är i Aulan på HDK, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg. Presentationen och det efterföljande samtalet är på engelska.

    Lunchen tar du med dig eller köper i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en vegetarisk eller en icke vegetarisk smörgås. Glöm inte att ta med kontanter så går allt mycket snabbare.

     Anmäl dig till info.ada@businessregion.se senast den 3 oktober.

    Lunchseminariet är ett arrangemang av ADA och Business & Design Lab.

    Business & Design Lab är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.