Seriefest i Väst 2020

 Seriefest i Väst 2020

Just nu

Seriefest i väst startar idag!

Publicerat 2020.10.19

    Måndag den 19 oktober kl 18-19 är det invigning online på årets Seriefest i Väst där Lidia Blomgren från Göteborgs Bildverkstad kommer att kicka in veckan tillsammans med Seriefrämjandets ordförande Stef Gaines och årets affischillustratör Malin Biller. De har också med sig bibliotekarien Liza Palmgren som kommer att presentera nytt innehåll för veckan som inte finns med i programmet. 

    Seriefest i Väst är Seriefrämjandets festival för serieböcker i Göteborg. Festivalen äger rum 19-25 oktober och kommer att ske både på fysiska platser(med begränsat antal platser) och online på festivalens Facebooksida. Festivalen har ett skolprogram i samarbete med Grundskoleförvaltningen Göteborgs stad, där olika skolor ta del av workshops i serieteckning ledda av professionella svenska serietecknare, bl.a. Malin Biller, Lisa Medin och Elise Rosberg.

    Lördagen den 24/10 kl 11-17 sänder festivalen live via Facebook ett scenprogram med gäster som bland andra Max Gustafson (“Homo Consumericus”), Marie Tillman (“En trasig historia”) och Henri Gylander (“Mot toppen Armand Duplantis”) som berättar om sina nya serieprojekt. Scenprogrammet äger rum på Göteborgs litteraturhus (20 sittplatser) som följs upp av en livesändning av Herman Hedning-tecknaren Jonas Darnell, Kim W Andersson och Frida Malmgren. 

    Seriefest i Väst arrangeras av Seriefrämjandet riks med stöd av Kulturrådet. Samarbetspartner: Kulturutveckling VGR, Göteborgs stad, Göteborgs bildverkstad, Illustratörcentrum, Frölunda kulturhus, Göteborgs konstmuseum, TILLT och Barnens bibliotek.

    Se invigningen online här och läs mer om programmet här.