Bild: Andreas Drugge

 Bild: Andreas Drugge

Lokalt

Resteröds till KBH

Publicerat 2013.01.28

  I Ljungskile, några mil norr om Götborg, ligger Resteröds Trikå. Sen 1935 har man fixat trikåer till folket och fortfarande kör många gärna långväga till lagerförsäljning som finns kvar i den gamla fabriken. 2003 släpptes den första modekollektionen och sen dess har det rullat på. Idag sker hälften av försäljningen i Sverige och resten i världen.

  På onsdag ställer de ut i under Copenhagen Fashion Week. Vi ställde några snabba frågor till VD Andreas Drugge.

  Vad är ni för märke idag? Trikå och underställ eller fashion?
  Resteröds är ett tidlöst fenomen. Vi är ett modemärke med en äkta historia inom jerseytillverkning. Vi ser vårt arv ända sedan 1935 och den gamla fabriken i Ljungskile som en stor tillgång och har fortfarande klassiska trikåunderkläder i vårt sortiment. Det fungerar helt utmärkt att kombinera hög modegrad på konfektion och accessoarer med original look och kvaliteter från förr, tex oblekta farfarströjor och brynjor.

  Ni ställer ut under modemässan i KBH, är det första gången?
  Nä, vi har ställt ut i Köpenhamn varje säsong sedan 2003.

  Varför KBH?
  Köpenhamns modemässor är nordens största samlingspunkt för ungt mode. Köpenhamn attraherar också flest inköpare från länder utanför Skandinavien. Våra kunder och distributörer från Europa och andra världsdelar kommer dit.

  Struntar man i Sthlm då eller gör man både och?
  Det finns säkert modemärken som ställer ut både i Stockholm och Köpenhamn, men inga i vår nisch. Det finns inget behov för det. Däremot har vi visat kollektionerna på mässor i Europa, tex i Paris.

  Vad hoppas ni av CPH Fashion Week i år?
  Vi hoppas att mässorna attraherar de Skandinaviska inköparna, men även distributörer och återförsäljare från nya länder som är intresserade av Skandinaviskt mode.

  Tack! Break a leg!