Foto: Michal Jurewicz

 Foto: Michal Jurewicz

Aktiviteter

Passion för hår

Publicerat 2011.10.22

    Den isländska konstnären Hrafnhildur Arnardóttir, eller Shoplifter som är hennes artistnamn, håller en extra insatt lunchföreläsning onsdag den 26 oktober kl.12.00 – 13.00 på HDK i Göteborg.

    Hrafnhildur presenterar en mix av moderelaterade designarbeten som hon har producerat under de senaste åren. Internationellt är hon mycket känd för sina samarbeten med den isländska sångerskan Björk både när det gäller håruppsättningar men även scenkläder.

    Hennes sätt att arbeta med hår har också intresserat modeindustrin. Hon skapar bland annat hårkreationer för det New York-baserade modemärket VPL, som drivs av den brittiska designern Victoria Bartlett. Sångerskan Lady Gaga har också burit en del hårkreationer som Hrafnhildur har gjort.

    Den 10:e november mottar Hrafnhildur Arnardóttir Nordens största textilpris, The Nordic Award in Textiles i Borås. Samtidigt öppnas en separatutställning med delar av hennes verk på Textilmuseet i Borås.

    Lunch tar du med dig eller köper i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en vegetarisk eller en icke vegetarisk smörgås. Glöm inte att ta med kontanter så går allt mycket snabbare.

    Tid: 26/10 kl 12-13
    Plats: Aulan/Konstbiblioteket, HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs universitet, Kristinelundsgatan 6-8.

    Anmälan: senast den 24 oktober till info.ada@businessregion.se

    Lunchföreläsningen är ett samarbete mellan ADA och HDK. Presentationen och det efterföljande samtalet är på engelska.