Foto: Caroline/ADA

 Foto: Caroline/ADA

ADA gör

Party-Party på gång

Publicerat 2014.10.02

  • ADA
  • Göteborg
  • Inspiration
  • Multidisciplinärt

Nåt som ibland blir lite förbisett som kreativt uttryck är partyt - det stora allkonstverket med total publikinteraktion. En hissnande blandning av beats, ljus, visuals, musik, scenografi, kostym där dag blir natt och natt blir dag. Där normala koder, och kanske till och med tid och rum upplöses och alla individer plötsligt blir en rytmisk massa i ett kosmiskt möte.

Och en bra fest har effekter långt efter de sista gästerna gått hem. De där riktiga högkonjunkturerna för tänkande och kreativitet som det tidiga Aten, renässansens Venedig, 1800-talets Wien och 70-talets New York har alla kantats av ett intensivt festande. Festen blir en naturlig och integrationsfrämjande mötesplats där nya tankar och relationer föds, och nöjesscenen anges som mycket viktig för mötet mellan kreatörer och entreprenörer när vi har frågat framgångsrika företagare om vad som är viktigt för ett kreativt klimat.

Nu vill vi göra en kväll för alla er partykreatörer. Ni som har gett staden sååå mycket glädje, så många nätter, mornar, minnen och romantik. Nu vill vi göra något för er.

Vi har tänkt att lyfta några berättelser ur Göteborgs party-arkiv, vi har också tänkt att ta hit någon utifrån som kan ge inspiration för framtiden och kanske medverka till organisering för klubb/fest-arrangörer över gränserna för dagens nätverk.

Och vi tar gärna emot input till innehållet för kvällen; vilka vi ska bjuda in som talare, om det är någon viktig vinkel på ämnet vi inte ska missa och gärna tankar på om organisering överhuvudtaget låter intressant. Också behöver vi hjälp med att nå ut till alla party-peeps i stan förstås.Vi kommer göra kvällen i samarbete med Stadsmuseet som en upptakt inför deras kommande utställning om Göteborgs musik- och nöjesscen.

Ge oss dina åsikter som kommentar nedan eller maila oss.