Bild: Karin/ADA

 Bild: Karin/ADA

Aktiviteter

Omställning?

Publicerat 2013.05.02

Vi tror att vi går mot tider med mindre konsumtion. Många i västvärlden verkar i alla fall hoppas på det. Sen återstår det såklart att se. Att leva som man lär brukar inte vara enkelt. Vi skulle vilja prata om vad ändrade konsumtionsvanor får för konsekvenser för kreatörer. Vad händer med kreatörers jobb om vi köper färre prylar, tjänster och hus? Är det dags att ge upp eller är det kanske nu den riktiga utmaningen börjar?

Vi har bjudit in några som vet:

Katja Pettersson, en av grundarna till designgruppen FRONT, lektor vid Formlinjen på Beckmans Designhögskola. Arbetar sedan 2009 som självständig formgivare i The Fifty Fifty Projects.

Mats Williander PHD, Forskningsledare, Sustainable Business, Viktoria Swedish ICT. Hans forskningsintresse ligger i hur vinstdrivna företag, frivilligt och med ökad konkurrensförmåga, kan bli ekologiskt hållbara.

Otto von Busch, professor i textildesign på Konstfack i Stockholm. Han forskar kring mode, slöjd och social rättvisa.

Johanna Stål, moderator. Chefredaktör på magasinet Camino samt författare till två böcker om design och hållbarhet. Hon är en filosofisk visionär som tror på mänsklighetens möjligheter.

VAR: Pustervik, Järntorgsgatan 12 i Göteborg.
NÄR: onsdag 15 maj. Obs tiden! Vi startar snacket kl. 17.30. Dörrarna öppnas kl. 17.00.

Maila din anmälan till info@adasweden.se Först till kvarn gäller. Det kostar inget. Efteråt finns det tid för mingel och eftersnack. Det finns mat att köpa t.ex. Texas Chili eller vegetariskt, men du behöver maila din beställning till Pustervik matsal@pustervik.nu senast 14 maj.