Foto: Sam Brody ©Estate of Alice Neel

Foto: Sam Brody ©Estate of Alice Neel

Nära relationer

Nu visar Nordiska Akvarellmuseet utställningen Nära Relationer med, akvareller, teckningar och målningar av Alice Neel från 1926-1982. Hon blev mest känd för sina målade porträtt av bland andra konstnären Andy Warhol, fotografen Samuel Brody och konstkritikern John Perreault.

Hennes verk på papper i det rätt okända. Det här är den första större presentationen av Alice Neels akvareller och teckningar i Europa sedan konstnärens död.

Lördagen den 25 maj är det vernissage med en föreläsning om Alice Neel och hennes porträtt, av Jeremy Lewison som tillsammans med Bera Nordal curerat utställningen. Lewison var tidigare chefsintendent på Tate, London. Museet bjuder på specialbuss från Göteborg till Skärhamn.

Avgång 12.30/Göteborg/Nils Ericson Terminalen
Beräknad ankomst ca 13.30 / Skärhamn/Nordiska Akvarellmuseet

Avgång 16.45 / Skärhamn/Nordiska Akvarellmuseet
Beräknad ankomst ca 17.45 /Göteborg/Nils Ericson Terminalen

Samling kl. 12.15 vid bussparkeringen utanför Shellmacken mitt emot Nils Ericson Terminalen vid Bergslagsgatan.

Meddela om du vill du åka med bussen till linnea.axelsson@akvarellmuseet.org senast kl 12, fredag 24 maj. Skriv ”vernissagebuss” i ämnesraden och ange gärna ditt telefonnummer så att vi kan få tag på dig ifall ändringar uppstår. Först till kvarn gäller.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng