Lokalt

Festligheter i helgen

Publicerat 2011.05.06

    Hoppas veckan varit skön. Nu, dags för helg!

    Ett tåg kommer lastat med idéer om ett hållbart Europa. Train of ideas kommer från Hamburg, Europas miljöhuvudstad, och rullar in på Göteborgs central på fredag 6 maj och stannar till den 10:e.

    Burlesk klubbenTip the Velvet firar att Göteborskan blev framröstad till Sveriges sexigaste dialekt med att ha marint tema på Villa Bel Parc ikväll. Utlevnad utlovas.

    Fet vernissagelördag på Konstepidemin på lördag kl 12 - 16. Det kommer ett ett danskt konstnärskollektiv, en japansk smyckekonstnär, en videokonstnär från Stockholm också blir det måleri från Konstepidemin. Gör själv saker som rör sig i luften, se unga bilder och lyssna till klassisk poesi.

    Tillskärarakademin har modevisning på lördag på Stena Arena Brewhouse. Det blir två visningar, kl.13.00 och kl.16.00. Biljetter finns att köpa Tillskärarakademin 031-152275 eller hos Emma och Malena på Vallgatan.

    Och på lördag kan du passa på att lära dig mer om Generation Y  för då spelar de teater. Temat är Generationsskiftet på arbetsmarknaden när 40-talisterna nu lämnar arbetsmarknaden: Några går, frivilligt eller ofrivilligt, några kommer in -Hur gör man? Vem skall in? Den unga tillika ”erfarenhetslöse” - vem är det? Är ung = ingen erfarenhet? Vad menar man egentligen med erfarenhet? Vad händer med kunskapen? När blir man vuxen? Hur gör man med det där livspusslet? Och vilka är egentligen generation X, Y och Z?

    På söndag 10:00 - 16:00 är det Majorna Market på Plaskedammen,Mariaplan.