Bild: Natalie Greppi via HDK

Medverka på Gothenburg design festival?

Nu bjuder HDK in verksamma praktiker att delta i Open studio-programmet under Gothenburg design festival 7-13/10. Främst söker de performativa och rumsligt utforskande inslag som berör design, konsthantverk, arkitektur, mode*. För att stötta genomförandet kan de i år dela ut max 8 st. produktionsbudgetar à 10 000 kr exkl. moms. Sista ansökningsdag för att anmäla intresse är 2 september och urvalet görs av festivalens projektgrupp senast 6 september.

*Här är saxat ut inbjudan mer detaljerat vad de söker:

"Med den här inbjudan vill vi uppmana er till att skicka in ett förslag på hur du/ni vill ta plats i årets festivalprogram. Vi letar i år framförallt efter performativa och rumsligt utforskande inslag som berör design, konsthantverk, arkitektur, mode och vill uppmuntra till experiment inom och emellan konstnärliga uttryck och fält. Utställningar (små som stora), curatoriella undersökningar, tillfälliga materiella installationer, noggrant iscensatta sociala situationer för utbyte av kunskap och erfarenhet är bara några exempel på vad vi hoppas och tror oss kunna hitta.

Förhoppningen är att den här delen av programmet ska bidra till nyfikenhet och kunskapsuppbyggnad samtidigt som den skapar nya relationer mellan HDK och Göteborgs design-, arkitektur-, konst- och konsthantverksscen. Open studio är på det sättet en möjlighet att visa och öppna upp din praktik samtidigt som du, som en del av designfestivalens paraply, bidrar till ett gränsöverskridande utbyte av kunskap."

Ansök senast måndag 2 september genom att skicka en projektbeskrivning till lars.friden@hdk.gu.se

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng