Stadsbild. Bild: Catharina Dyrssen

 Stadsbild. Bild: Catharina Dyrssen

Lokalt

Ljudkonst och arkitektur i staden

Publicerat 2013.11.25

Onsdag 4 december har vi en lunchföreläsning om ljuden i staden och hur vi lever i stadsmiljöernas ständiga brus och dess konsekvenser. Hur kan ljudkonst och konstnärlig forskning lyfta medvetenheten om effekterna av stadsbruset? Hur kan man tydliggöra stadens rum och utveckla hur vi tänker och interagerar kring ljud och stad? Vi brukar ju ofta vara på HDK men denna gången är vi på Högskolan för Scen och Musik

Anders Hultqvist och Staffan Mossenmark, båda verksamma kompositörer och ljudkonstnärer, Catharina Dyrssen, arkitekt, Per Sjösten, akustiker, ljuddesigner och musikproducent ingår i den konstnärliga forskargruppen Urban Sound Institute (USIT).

Anders, Staffan och Catharina kommer under lunchföreläsningen att tala kring hur ljudkonst kan tydliggöra och samspela med arkitekturen i offentliga rum. De kommer också att visa på genomförda projekt. En bok är på gång och från den kommer de att presentera några projekt som visar hur man kan arbeta med ljudkonst och arkitektur i intressanta former för samverkan.

Lunchföreläsningen är på svenska och den är kostnadsfri . Ta gärna med dig en smörgås under föreläsningen.

Anmäl dig till: info@adasweden.se senast måndag den 2 december

Datum: onsdag 4 december

Tid: 12.15 - 13.00 (observera annan tid här)

Plats: Artisten, Högskolan för Scen och Musik, Fågelsången 1, Göteborg. Rum: Teater 1 i entréplan.

Lunchföreläsningen i december är ett arrangemang  av ADA, Högskolan för Scen och Musik och Chalmers Tekniska Högskola.

Lunchföreläsningarna i höst och till våren 2014 är ett nytt samarbete mellan ADA, HDK, Textilhögskolan i Borås och Högskolan för Scen och Musik. Syftet är att få till ökade möten över skolgränserna.