Hasse Persson berättar om Studio 54. Bild: Barry Li

 Hasse Persson berättar om Studio 54. Bild: Barry Li

ADA gör

Livet är en fest

Publicerat 2014.12.19

    En onsdagkväll i december  samlades ett gäng partykatter på Park Lane för att hylla festen och få höra historier om klubb-Göteborg.

    Det var stans egna primadonna Lena Junhoff som öppnade upp och började på 50-talet, innan klubbarna riktigt dragit igång, då var efterfesterna istället i fokus. Vi fick höra om Valand och Rondo, siskor och spättor och även lite skönsång från primadonnan själv. Hon landade i 60-talet, det första Cue Club (vi fick historien bakom namnet) och Vita Duvan.

    Iris Esell berättade om hur hon av misstag började som dj på Franska Klubben, hur just musiken alltid betytt mest för henne (och inte tex alkoholen, som oftast förknippas med fest) och utvecklingen av Göteborgs soul/jazz/funk och klubbar.

    Sedan var det dags för Stefan Andreasson aka Il Stefano, som förutom att prata om hur house- och technovågen växte fram i stan även visade massor av snygga flyers från klassiska klubbar och fester som Love, Paradise och Total Confusion.

    Efter Stefan vände vi blicken utåt, närmare bestämt mot New York och Studio 54. Det var fotografen Hasse Persson som var flitig besökare då klubben var som populärast och berättade precis dom där fantastiska historierna som man anat och nästan hoppats på ägde rum.

    Till sist så var det dags för Burning Mans egna Rosie von Lila som flygit hit ända från San Fransisco. Rosie gav oss en genomgång av Burning Mans historia och festivalens principer; community, co-creation och mind expansion.

    Stort tack till alla talare säger vi och även till er som kom och lyssnade!