Illustration: Hanna Westberg

 Illustration: Hanna Westberg

Aktiviteter

Lite om det Västsvenska partnerskapet

Publicerat 2013.02.26

  Vi (ADA) ingår sedan i höstas i Det västsvenska partnerskapet för innovation med kraft från konstnärer och kreatörer. Jobbigt namn, men tanken är god! Syftet är att se hur vi kan få Västsverige att bli spjutspets för mötet mellan kulturella & kreativa näringar och andra sektorer för ökad innovationskraft.

  Parterna är Västsvenska Handelskammaren, Industrimässor vid Svenska Mässan), ADA, Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet och TILLT. Initiativet växte fram ur en rapport som Pia Areblad på Tillt skrev på uppdrag av Västra Götalandsregionens handlingsprogram för näring och kultur.

  Utöver regelbundna träffar med egna diskussioner kommer partnerskapet att genomföra två innovationslab där konstnärer och kreatörer möter andra branscher. Det första genomfördes i höstas och det andra genomförs 18-19 april.

  Vi gör också tre rundabordssamtal nu under våren för att lyssna in de andra branschernas behov av kreativ kompetens och de kulturella och kreativa näringarnas behov i denna typ av samarbeten.

  Vi kommer att släppa resultatet i en rapport + seminarium närmre sommaren.

  Arbetet följs av Elena Raviola, verksam postdoc-forskare inom det nya forskningsprogrammet Managing Overflow vid Handelshögskolan i Göteborg.

  Undrar du något kan du höra av dig till Rasmus Heyman.