Trollhättan skyline by night. Bild: ACT

 Trollhättan skyline by night. Bild: ACT

Lokalt

Kreatörer till Europa

Publicerat 2014.01.14

  • Stipendier
  • Utbildning

- Det har aldrig funnits någon ”depression efter SAAB”, det är bara folk utifrån som vill klistra på oss sådana känslor, vi har fullt upp med andra saker, säger Jenny Persson på ACT (All Creators Together) i Trollhättan.

ACT, som ligger under Innovatum – ett stort kunskaps- och utvecklingscentrum – har funnits i 2,5 år och växer så det knakar. 18 företag sitter på ACT, men nätverket av kreatörer inom alla branscher är betydligt större. Och inför 2014 tar man nya steg och erbjuder mer kund- och affärsrelaterande satsningar, som t ex ett nära samarbete med Handelskammaren i Fyrbodal och deras affärsnätverk Next & Now.

Som kreatör i Fyrbodalregionen kan man nu också söka ett resestipendium för kunskapsinhämtning i Europa, det är möjligt genom att ACT samarbetar med Norge och Fredrikstads kommun, i ett så kallat inter-reg-projekt, berättar Jenny Persson – som bara ger oss positiva vibbar om Trollhättan.

- Det är en stor fördel att ligga här på Innovatum, då får kreatörerna också kontakt med andra företagare och andra fokusområden. På Innovatums projektarena rullar omkring 30-40 utvecklingsprojekt parallellt och på Produktionstekniskt centrum är ett 80-tal forskare verksamma genom Högskolan Väst.

Läs mer om stipendiet här.