Bild: ADA

 Bild: ADA

Lokalt

Inte bara ljus på gravar

Publicerat 2011.11.04

    Nu är det dags för Alla Helgons helg, då många besöker kyrkogårdarna, sina anhörigas gravar och tänder ett ljus. Men denna helg händer också mycket annat i Göteborg.

    På fredag kl.14.00 invigs en ny skulptur av den norske konstnären Olav Christopher Jenssen på Bananpiren (Södra Frihamnspiren). Skulpturen har tillkommit med stöd av Göteborgs Stad och kommer att tillägnas Röda Sten efter att årets biennal är slut.

    På fredag kl. 13.00 är det en öppen föreläsning på HDK där frågan är - är det möjligt att tillverka svepningar för de minsta, att ställa frågor kring sorg, känsla och om att svepa kroppar. Plats är: Stora Hörsalen. Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

    På fredagskvällen är det vernissage av Andreas Elghs utställning Think Outside the Box, på Galleri Artspace+Us.

    Man kan ta sig vidare till filmvisningen Future Shorts GBG, på House of Win-Win. Det blir blan mycket annat retrokomedi, ubåtsdrama och en rekonstruerat bankrån, av Ruben Östlund.

    På lördag kl.12.00 är det dags för vernissage på Röhsska museet med Henrik Vibskov som är mottagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris 2011. Världens största designpris. Henrik är främst herrmodedesigner, men gör även nyskapande dammode samt kollektoner av praktiska och trendiga accessoarer. Henrik Vibskov har skapat en spännande utställning i Röhsskas lokaler.

    Efter Vibskovvernissagen kan man ta sig till Röda Sten och gå på invigningen av den nya lagliga grafittiväggen Draken, skulpturen på ängen. Invigningen pågår hela lördagen från kl 12.00 och söndagen.

    På lite längre håll på lördag är det Burning Man Denmark i Köpenhamn. Det är en miniversion av det stora Burning Man-eventet i Nevada, USA. Kl 14.00 börjar det gemensamt byggande och dekorerande och sedan rullar det på hela dagen.

    Lite mindre action och underground är det på Gunnebo slott där man kan åka häst och vagn på 1700-talsvis med hästen Pärla.