Fotograf: Andy Rice

 Fotograf: Andy Rice

Aktiviteter

Hantverk o design i framtiden

Publicerat 2011.11.02

    Dr Louise Valentine föreläser idag den 2 november kl. 12.00 – 13.00 på HDK. Hon är designer, forskare och utbildare.

    Louise kommer under lunchföreläsningen att berätta om arbetet med att uppnå ovanligt stora förbättringar av arbetsmetoder inom hantverk och design. Det handlar om att åstadkomma arbetsprestationer av högsta klass och utveckla plattformar som ger näring åt verkliga innovationer.

    Hon har arbetat inom ett antal olika yrkesmässiga miljöer som alla är förknippade med lagarbete och användning av design som ett verktyg för att generera förändringar av organisationer.

    Varumärken och företag som Louise arbetar med nu är t.ex.: V&A London, Sebastian Conran Associates, Microsoft Research och Dynamo Games.

    Louise Valentine är utsedd av den skotska regeringen för att förverkliga initiativet V&A AT DUNDEE – ett internationellt designcentrum i Skottland som ska inrymmas i en ny byggnad som är formgiven av den japanska arkitekten Kengo Kuma.

    Vi är i Aulan på HDK, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg. Presentationen och det efterföljande samtalet är på engelska.

    Lunchen tar du med dig eller köper i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en vegetarisk eller en icke vegetarisk smörgås. Glöm inte att ta med kontanter så går allt mycket snabbare.

    Anmäl dig till info.ada@businessregion.se senast den 31 oktober.

    Lunchseminariet är ett arrangemang av ADA och Business & Design Lab.
    Business & Design Lab är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.