Aktiviteter

Jobbar du gratis?

Publicerat 2010.05.04

    Det är inte ovanligt att man som kreatör blir ombedd att jobba gratis. Det kan vara vänner eller vällovliga projekt, men ibland också av offentliga organisationer eller välmående företag. Hur ska man ställa sig till detta? Har man ett ansvar mot sin bransch eller bara sig själv när man väljer hur man ska göra?

    Och vad finns det för intressanta affärsmodeller? Ta en andel mot jobb? Vissa modeller är säkert mer lönsamma än kontantbetalning. Det blir inget tyck synd om mig snack utan en diskussion om värde, nytta och nya affärsmodeller.

    Vi har dragit ihop en panel för snacka om gratisarbete.

    I panelen
    Mattias Åkerberg, copywriter på Valentin & Byhr med egna bloggen Please copy me. Svante Hjertén, Evenemangschef på Göteborg & Co, tidigare vd för Filmfestivalen. Richard Dore, illustratör och konstnär med erfarenhet av att jobba gratis. Ulla-Lisa Thordén, säljtränare med specialintresse för kreatörer och författare till bland annat Sälj Dig Själv och ta betalt samt kommande boken Luspank och idérik.

    Moderator Jesper Larsson, vd Next Century Modern och ambassadör för Pecha Pucha Göteborg.

    NÄR: 20 maj 17:15-18:15
    VAR: Bliss, magasinsgatan 3

    Det är gratis (!) att gå, men man behöver anmäla sig till: info.ada@businessregion.se. Först till kvarn gäller så vänta inte med att anmäla dig!