Bild: Designmilk via Flickr/cc

Bild: Designmilk via Flickr/cc

Future Furniture Formula

- ett samtal för att hitta receptet till bättre resultat i möbelindustrin.

Vi tar ett snack om mötet mellan er kreatörer och möbelproducenterna, hur det ser ut idag och hur det kan det förbättras i framtiden, med exempel på lyckade case. Vi har bjudit in representanter för möbelindustrin och kreatörer till samtalet. Kom och delta du också!

Vi tar vår utgångspunkt i två problem: det första är att kreatörerna inte alltid förstår produktionsvillkoren för industrin. Det är inte så lätt eftersom produktionsmetoder och kultur skiljer sig mycket från företag till företag. Det andra är att producenterna ibland saknar tro på att det är produktioner som bygger på just deras unika historia och deras specialkunskaper som kommer att bli framgångsrika, och istället kanske vill göra ”som alla andra”.

Vi utgår från två fall där kreatörer och producenter har erbjudits tillfälle att komma närmre varandra: X-WORKS 2.0 där Lammhult gav fem studenter tillgång till Lammhults produktion och produktutvecklingsteam under ett år och Design Väst goes Tibro där föreningen Svensk Form Väst matchade fyra familjeföretag med fyra västsvenska designers i samarbete med Inredia i Tibro (projektet finansierades av VGR).

Efter samtalet blir mat, dryck och häng med möbelproducenterna,  så ta chansen att knyta lite kontakter.

Panel:
Magdalena Svedlund, vd Inredia och medarrangör till Design Väst goes Tibro
Andreas Mattisson, Sortiments- och produktutvecklingschef på Lammhults och ansvarig för X-WORKS 2.0.
Dag Klockby, vd Gärsnäs
Kersti Sandin Bülow, designer/arkitekt och professor i design på Carl Malmsten Furniture Studies inom Linköpings universitet.

Samtalsledare:
Victor Alm: Inredningsarkitekt, Okidoki Arkitekter

När:
17.00 -18:30 torsdag den 12:e november

Var:
Trägår’n, Nya allén 11 i Göteborg under Hundraprocent (mötesplats för inredningsindustri).

Det kostar ingenting men platserna är begränsade så vänta inte med din anmälan till info@adasweden.se.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng