Lokalt

Frispel & klubbevolution

Publicerat 2011.03.21

    Tankesmedjan Luftslott var ett av projekten som nyligen beviljades medel från FRISPEL , Västra Götalandregionens stöd för kulturella innovationer.

    Luftslotts idé är att använda kreativ kompetens inom Göteborgs klubbliv till annat än fest. Under 2011 planerar man att behandla olika frågeställningar kring Bilden av Göteborg och utforska en alternativ bild förankrad i stadens klubbkultur – av kreatörer, för kreatörer – samt undersöka hur kreatörerna själva skulle välja att kommunicera bilden av sin stad.

    Tankesmedjan grundades 2010 av Jesper Larsson, Alexander Berg och Jens Andersson som lärde känna varandra när de tillsammans arrangerade klubben Cheesy Not Cheesy i Göteborg. Genom klubben utforskades begreppet "ostighet" i alla dess former med hjälp av musik, ost och installationer i nattklubbmiljö. Men nu vill man istället behandla mer samhällsnyttiga frågeställningar.

    Alternativa klubbar har blivit ett populärt och relativt enkelt sätt för kreativa människor att i en rättfram och okonstlad form experimentera med nya idéer inom musik, video, scenografi med mera. Vi och flera med oss anser att det finns stora talangresurser i klubbvärlden som även borde nyttjas i andra sammanhang. Allt som krävs är samordning, säger Jesper Larsson.

    Se vilka andra projekt som beviljades medel ifrån FRISPEL(pdf).