Aktiviteter

Fred på jorden med design?

Publicerat 2010.10.05

    Fil. dr. Derek B. Miller forskar i hur design kan bidra till internationell fred och säkerhet. Specialområdet är desarmering av vapen. Det handlar inte om att designa produkter och tjänster utan om att tänka utifrån ett designperspektiv. Flummigt kanske men Design thinking är ett etablerat begrepp inom forskningen vilket är det Derek B. Miller använder sig av.

    Hos oss talar han på rubriken Moral Hazards in Responsible for International Peace and Security. Han presenterar fyra konkurrernade faktorer som är avgörande vid design av freds - och säkerhetsprocesser. Juridik, etik, säkerhet och sträng moral.

    Derek B. Miller är senior researcher och project co-manager vid FN:s institut för nedrustningsforskning. Han gästforskar vid Norwegian Institute för International Studies (NUPI).

    Onsdag den 6 oktober kl. 12.00 - 13.00 HKS:s aula, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg.

    Lunchen tar du med dig eller köper hos oss. Vi fixar vad du behöver i vegetarisk eller icke vegetarisk väg. För 55 kronor får du en smörgås med humus eller en smörgås med kalkon och the eller kaffe. Ta med dig kontanter så går allt mycket snabbare.

    Anmäl dig till info ADA senast den 5 oktober.

    Lunchseminariet är ett arrangemang av ADA och Business & Design Lab. Business & Design Lab. är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.