Bilder: Emma von Brömssen

 Bilder: Emma von Brömssen

Arbetsplatsen

Emma von Brömssen

Publicerat 2015.06.23

  • Inspiration
  • Intervju

Berätta om dig och din arbetsplats.
Jag heter Emma von Brömssen och jobbar som frilansdesigner med inriktning mot mönster. Jag har varit egenföretagare sedan jag tog Masterexamen vid HDK 2008. Just nu har jag ateljé på vinden i vårt hus. Det är en ”trekant” att förhålla sig till så när det gäller mönsterformgivning är det inte alltid optimalt. Jag önskar mig stora väggar med högt till tak.

Jag är nog lite av en enstöring och har alltid jobbat bäst när jag fått sitta ostört. Men ibland kan jag sakna kollegor att sitta tillsammans med. Men samarbeten och även mina uppdragsgivare fyller ju oftast det tomrummet.

Det bästa med att vara frilans är att jag får möjlighet att jobba med olika typer av produkter och partners. Jag har bland annat samarbetat med Eco-Boråstapeter, Svenskt Tenn, House of Rym, Öijared golfklubb, Tretorn, Spira mm.

Jag driver även mitt eget varumärke Emma von Brömssen. Jag har en webshop där jag säljer min egen design, både egenproducerat och andra producenters produkter som jag står för designen av. Än så länge är min egen butik i liten skala. Jag ser webshopen och bloggen som profilering av mitt varumärke, men förhoppningen är att jag skall kunna utöka butiken långsamt framöver.

Vad inspireras du av just nu?
Den frågan känns alltid så klyschig… och inte minst svaret. Men helt sant så älskar jag naturen! Och just nu är naturen ju i sitt esse. Former och färger som skiftar över årstiderna. När gulgrönt går åt guldockra och hallonrött och sedan till dovgrönt och eklövsbrunt till gråbrunt. Fascinationen över hur ljuset genom årstiderna färgar hav och ängar till olika färger på paletten är stor. Men inte minst vår trädgård. Den är en stor inspirationskälla. Knoppar och strutformade blad till utslagna svulstiga rosor med doft av äkta parfym. Det skira och oönskade i trädgården. Ogräset är oftast det vackraste! Avkopplingen av att skapa trädgård är i sig inspirerande!

 

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
En arbetsdag kan variera mycket beroende på var i ett projekt jag befinner mig. Oftast börjar jag dagen med en kopp te och tittar igenom och svarar på mail. Sen kan det vara skissarbete eller originalarbete. Eller i bästa fall mönsterritande på schemat. När jag börjar rita mönsterrapporter glömmer jag tid och rum, och missar nästan dagishämtningen.

Då jag jobbar som frilans har jag oftast flera olika uppdrag samtidigt. Det kan ibland vara splittrande och svårt att koncentrera sig på ett projekt åt gången. Då behöver jag ”stänga av” andra projekt en dag och fokusera på det som är prioritet.

När jag avslutat ett långt intensivt projekt brukar jag vara nollställd i ca två veckor. Då känns det lite tomt och nästan deppigt på något vis. Men jag har lärt mig nu att jag hämtar mig och inspirationen kommer tillbaka. Då är det bäst att göra andra saker. Som att socialisera eller åka på second hand-utflykter och till Botaniska trädgården. Eller bara gå till havet och andas.

Tack Emma! Lycka till!