Fotograf: Marcus Jahnke

 Fotograf: Marcus Jahnke

Aktiviteter

Eftersnack om Berättande

Publicerat 2010.09.01

    Tack alla ni som kom på vårt Eftersnack om Storytelling på Stadsteatern den 31 augusti och synd att så många inte fick plats.

    Vi jämförde hur man kan hantera berättande inom drama, design och kommunikation och behandlade vad Storytelling betyder från de tre olika perspektiven. Vi hittade både likheter och skillnader.

    Kort kan sägas att Stylt från design och Story Lab från kommunikation hade ett mer marknadstillvänt förhållande till berättande än Stadsteatern.

    Daniel sa till exempel att berätta en historia handlar om att koka ner essensen av det man vill förmedla, skala bort det överflödiga och koncentrera, koncentrera, koncentrera.

    Erik menade att man har det största ansvaret mot sin kund, medan Åsa Kalmér och Ann pratade om ett ansvar att inte förstärka stereotyper. Och att det måste få ta mycket lång tid att bygga upp historien med dess karaktärer.

    Deltagare:
    Åsa Kalmér (regissör och scenograf) och Ann Bonander Looft (kostymör och scenograf) från Göteborgs Stadsteater talar om gestaltning av en berättelse, storytelling med Daniel Odelstad (Projektledare) från The Storylab och Erik Nissen Johansen (Creative Director) från Stylt Trampoli.

    Efter samtalet bjöd Stadsteatern på förhandsvisning av pjäsen Den inbillningssjuke. Ca 150 pers kom och många fler ville fast lokalerna inte tillät fler.