Bild: Peter Widell

 Bild: Peter Widell

Lokalt

Det händer i Kungsten

Publicerat 2013.10.04

  • Göteborg
  • Multidisciplinärt

Kungstens industriområde, vid Mariaplan i Majorna, bubblar allt mer. Det funnits verkstäder, replokaler och ateljér länge där. Men nu på sistone har några nya kreativa kollektiv med etablerat sig.

Peter Widell från Containerakademin/Göteborgs Cykelkök, som också var en av talarna på vår kväll C´est la Vie, är en av spindlarna i nätet. Nu finns det en stor lokal ledig, och Peter försöker fortsätta att puffa området åt ett kul håll genom att sprida ordet bland kreatörer som kan tänkas vara sugna på att hitta på något ihop.

-       Hej Peter, vad är det för lokal det rör sig om? Och vad finns det för tankar och intressen kring den?

-       Hej! Jo, det står en 380kvm stor lokal tom bredvid våra två skate/studio/kontors/verkstads/evenemangslokaler, som jag försöker fylla med grymma människor som vill vara med att väcka den här gatan till liv. Lokalen har ett gäng mindre rum i vanlig replokalsstorlek och en stooor hall med högt till tak. Jag har en vision om att den här gränden skall klara allt, finnas kompetens, energi och vilja att lösa precis alla problem i hela världen.

Men det är inte jag som skall husera lokalen och jag bestämmer såklart ingenting. Det är främst musiker och konstnärer som hört av sig än så länge, vilket är superfett, men även kafferosteri och ljuduthyrning är på tal och alla verksamheter som drivs av engagemang är fantastiska så  allt är välkommet.

Kom och kika på Varholmsgatan 5 om du vill! Eller, kolla in facebookgruppen om du är nyfiken.