Fotograf: Lucas Peters, Zürich

 Fotograf: Lucas Peters, Zürich

Aktiviteter

Designprocesser för parfymskapande

Publicerat 2012.04.11

    Vårens första lunchföreläsare är professor Claus Noppeney från Hochschule der Künste Bern i Schweiz. Claus Noppeney kommer att berätta om de ovanliga designprocesser som används vid parfymskapande.

    Det speciella med ett visst parfymvarumärke kan vara att varje doftelement är inspirerat av olika känsloframkallande motiv som galenskap, melankoli och ilska.

    Under föreläsningen analyseras de olika designprocesser som kulminerar i skapandet av en ny doft. Föreläsningen bygger på pågående forskning finansierad av Swiss Science Foundation och utgår från en fördjupad studie av processerna hos det nya varumärket Humiecki & Graef men också på samarbetet mellan den konstnärlige ledaren Sebastian Fischenich och parymörerna "Les Christophs".

    VAR: Aulan/Konstbiblioteket HDK- Högskolan för Design och Konsthantverk, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborgs universitet. Presentationen och det efterföljande samtalet är på engelska.

    NÄR: Onsdagen den 18 april kl. 12.00-13:00

    Lunchen tar du med dig eller köper i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en vegetarisk eller en icke-vegetarisk smörgås. Glöm inte att ta med kontanter så går allt mycket snabbare.

    Anmäl dig till info.ada@businessregion.se senast den 16 april.

    Lunchseminariet är ett arrangemang av ADA och Business & Design Lab. Business & Design Lab är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.