Fotograf: Jan-Olof Yxell

 Fotograf: Jan-Olof Yxell

Aktiviteter

Blir det bättre av design?

Publicerat 2010.09.22

    Dubbelprofessorn (i urban utveckling vid Chalmers tekniska högskola och på HDK/Göteborgs universitet med särskilt ansvar för designforskning) Maria Nyström har rest land och rike runt med ambitionen att förbättra levnadsvillkoren med hjälp av design. Maria Nyström fokuserar på extrema förhållanden och förbättringar av det dagliga livet exempelvis spisar, rökiga kök, livet på Mars och månen.

    Hennes senaste projektet handlar om möjligheterna att inrätta en akademi, East African Urban Academy, i Kisumu vid Victoriasjön. Akademin bygger på ett designtänkande och drivs i samverkan med samhälle och industri.

    Nyström har tidigare arbetat med bland annat NASA, SIDA/SAREC, Färgfabriken.

    På lunchseminarium den 23 september kl. 12.00 – 13.00 talar Maria om hennes arbete i utvecklingsländer och om livet på andra planeter.

    Presentationen och efterföljande samtal är på svenska. Vi är i Aulan på HDK, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg.

    Lunchen tar du med dig eller köper hos oss. Vi fixar vad vi behöver i vegetarisk eller icke vegetarisk väg. Ta med dig 50 kronor i kontanter så går allt mycket snabbare.

    Anmäl dig till info ADA senast den 21 september.

    Lunchseminariet är ett arrangemang av ADA och Business & Design Lab. Business & Design Lab är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.