Bild: Depero Quadrigea

 Bild: Depero Quadrigea

Arbetsplatsen

Depero Quadrigea

Publicerat 2015.10.02

  • Göteborg
  • Grafisk design
  • Intervju
  • Reklam

1. Berätta om er och er arbetsplats.
Depero Quadrigea (DQ) består av Oskar Dahlqvist och Alexander Ristori.

Vi är en mardrömsarbetplats. För vissa. Vi tror stenhårt på kreativ frihet, även när det gäller ordning och reda. Anledningen till att vi drog igång är att vi ville skapa saker istället för att prata om att skapa saker. Vi hatar Excel och powerpoint, våra beslut tas rakt över skrivbordet istället för att ett separat möte, skicka 10 mail fram och tillbaka eller sitta med mobilen gömd i ett hörn och prata enskilt. Det är en av anledningarna till att vi hunnit göra så mycket projekt under våra 18 månader. Efter så kort tid känns det kul att vara med och slåss bland välrenommerade designbyråer i Svenska Designpriset nu som avgörs 8 oktober. Där vi tävlar med Magnus & Magnus i grafisk identitet. Ett sådant projekt är väldigt talande för hur DQ jobbar. Där illustrationer, installationer, branding och väggmålningar skapar en roligare tillvaro. Redan innan man tagit sin första öl.

2. Hur ser en arbetsdag ut för er?
Vi jobbar flextid kan man säga. Börjar på morgonen och slutar på kvällen helt enkelt. Arbetsdagarna skiftar ju en hel del i vad som görs och framförallt vart det görs. Vi har projekt som är väggmålningar runtom i Sverige blandat med förpackningsdesign och mer digitala projekt. Men vår hela kreativa grund är att allt görs för hand.

Vi lunchar nästan alltid på Le Pain Francais på Avenyn. Där är vi sjukt dåliga rent kreativt. De har riktigt god mat men vi har blivit vanedjur på lunchfronten. Men vi ändrar helst inte ett vinnande koncept. Har ni andra tips är det bara att maila oskar@dq.se.

Mellan projekt eller i väntan på korrektur förvandlas studion oftast till en målarverkstad istället. För att hålla igång kreativiteten och rensa skallen. Det är vår variant på pingisbordet som finns på varje fräck reklambyrå i stan. Vi smashar hellre in en härlig canvastavla än kör rundpingis.

3. Vad inspireras ni av just nu?
Vi har jobbat en hel del med restauranger och uteställen och vi måste ändå säga att det mest inspirerande just nu är en blank vägg eller yta. Finns ju alla möjligheter i världen att fylla det med vad som helst.