Bild: Horia Varlan / Flickr CC

 Bild: Horia Varlan / Flickr CC

Aktiviteter

Copy Paste

Publicerat 2013.05.03

  Häromsistens kom det in en lykta på Bolia som liknar en lykta från den lokala designern Camilla Brøyn. Hennes kompis, Annalena Mayor Ekeblad skrev ett blogginlägg med en kopia på det öppna brevet till Bolia och då dök frågan upp på bloggar.

  Charlotte Høegh Fallesen, produktchef på Bolia säger att dom inte känner till vare sig Camilla eller hennes grejer. Istället säger hon att deras lykta är inspirerad av Tom Dixons ljuslykta Etch. Camilla säger att det var inte annat att vänta och att hon bara blir matt. Hon vet inte vad en process skulle kunna ge, men misstänker att den skulle ta mycket tid och energi, som hon hellre skulle vilja lägga i sin ateljé.

  Det är väl inget nytt med kopiering i den här världen, men det är alltid aktuellt.

  Vad gör du om någon har snott din idé? Ska man ta det som en komplimang eller fajtas för sin sak? Vilka skyddsmöjligheter finns och vad kostar de. Och vad är egentligen skillnaden på upphovsrätt, patent, copyright och designskydd (fd mönsterskydd)?

  -------------------------------------------------------------------------------------

  Vi lyfter dom här frågorna med Camilla Brøyn och advokaten Catharina Bratt från Glimstedt. Och självklart blir det utrymme för dina frågor.

  Catharina är specialiserad på immaterial- och marknadsrätt och jobbar mycket med tvister kring IP-rättigheter. Särskilt upphovsrätt, varumärken och formgivning. Dessutom har hon särskild kompetens inom reklamrelaterade frågor.

  Var, när & hur?
  Vi träffas i salongen på Palace den 21 maj. Dörrarna är öppna från 17:00 och vi drar igång kl 17:30 och håller på drygt en timme. Det kostar ingeting men du behöver anmäla dig till info@adasweden.se. Men vänta inte för platserna kan ta slut. Och självklart blir det utrymme för dina frågor.