Arbetsplatsen

Cecilia Gärde

Publicerat 2014.01.17

  • Göteborg
  • Stadsplanering

Berätta om dig och din arbetsplats.
Jag är landskapsarkitekt och jobbar på ett kontor som heter Mareld landskapsarkitekter. Vi är fyra personer just nu som alla är landskapare. Det är kul att jobba på ett mindre kontor tycker jag där alla blir inblandade i varandras projekt och man kan vara med och utveckla kontoret. Nyss flyttade vi vårt kontor till Göteborg från Hunnebostrand vilket känns helt rätt faktiskt. Vi har en lokal på Esperantoplatsen vid Järntorget så det är väldigt mysigt!

Vad inspireras du av just nu?
Som gammal göteborgare är det inspirerande att komma tillbaka och träffa gamla och nya kontakter och vänner. Det är också inspirerande att det verkar vara så mycket på gång just nu i Göteborg med stadsplanering och ”grön” utveckling. Generellt är händer det ju mycket överallt mot en hållbarare planering och gestaltning av livsmiljön där landskapsarkitekter har mycket att tillföra. Vårt yrke är viktigt nu. Det är kul! Att min stora grönsaksodling, på landet där jag bor börjar ta form. Tanken är att även stadsbor kan beställa ekologiska grönsaker och hämta på hösten. Man betalar en rimlig summa eller kommer och hjälper till några dagar.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Kaffe dator kaffe dator sushi dator kaffe dator… Däremellan är det en del platsbesök förstås, det är det roligaste och mycket kontakter med beställare och andra konsulter och inblandade. Vårt yrke är ju mycket ett pussel med många bitar ska funka till en bra helhet. Socialt, biologiskt, estetiskt, vattenhantering, trafik, ekonomiskt, tillgängligt, historiskt, mm… Men att vara på plats och bestämma direkt hur saker ska lösas med byggarna är roligast.