Bild: Annika Wahlström

 Bild: Annika Wahlström

Arbetsplatsen

Annika Wahlström

Publicerat 2014.01.17

  • Konst
  • Utbildning

Berätta om dig och din arbetsplats.
Genom fönstret ser jag småbarn cykla runt runt på röda trehjulingar. Min plats är HDK Steneby i Dals Långed, en ort med ungefär 1500 invånare. 10% av dem är konstskolestudenter. Jag studerar textil konst på masternivå och delar en gammal folkskolebyggnad med de andra masterstudenterna. Vi kommer från hela världen och arbetar med vitt skilda saker. Det som förenar oss är intresset för materialet. Metall, trä, textil och allt annat som går att ta på. Vi jobbar precis som småbarnen utanför fönstret som befinner sig i en ständig undersökning av det som är för handen.

Vad inspireras du av just nu?
Mitt arbete kretsar just nu kring hur vi ordnar kunskap och vilka effekter det får på vår världsbild. Jag inspireras av teckenförklaringar, uppslagsverk, klassifikationssystem och hierarkier, men också bomullstråd, lavar, tuskaft och kaffedukar.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
I begynnelsen är alltid kaffe. Därefter kommer lika delar broderi, läsning, korrespondens och skrivande. Det är en Zenonsk kapplöpning mellan det administrativa arbetet och det ”viktiga”.

www.annikawahlstrom.se