Bild: ADA

 Bild: ADA

Lokalt

God Jul!

Publicerat 2011.12.21

    Det lackar mot jul och nu stänger ADA för jul och nyår och laddar för 2012. Vi är är tillbaka med full fart framåt den 9 januari. För vi har en del på gång under våren. Några grejer tänkte vi flagga för redan nu så du kan boka in dem i din almanacka. Som vanligt kostar det ingenting att gå.

    Mer information och anmälningsmöjlighet kommer senare. Men vänta inte för länge med att anmäla dig när den väl kommer, det blir ofta fullt ganska fort. Och skriv upp dig på maillistan om du inte redan står där.

    Struktur - få mer tid  25 januari
    Struktören David Stiernholm föreläser om hur struktur kan öka din lönsamhet och ditt varumärke. Att ha en bra struktur kan minska stress, övertid och dubbelarbete.

    David Stiernholm kommer under föreläsningen att visa och ge praktiska råd som kan hjälpa till att organisera ditt arbete och din tid på ett bättre sätt.

    Pecha Kucha #30 21 februari
    Med rötterna i Tokyo är Pecha Kucha ett unikt presentationsevent där lokala och besökande kreatörer från alla olika områden presenterar 20 bilder som var och en visas i 20 sekunder – ett nervkittlande kaleidoskop av inspiration, idéer och arbete. Pecha Kucha är en global rörelse, för närvarande aktiv över hela världen! Presentationerna startar prick 20:20 på Park Lane.

    Stabilitet i oroliga tider 15 mars
    Framtiden är alltid oviss men ibland känns den extra oviss. Nu 2012 tycker vi att det kan vara läge att se över sin beredskap att möta framtiden. Vi tar in Mats Lindgren vd på Kairos Future för en föreläsning och en workshop på Clarion Hotel Post i Göteborg.

    I föreläsningen ger Mats Lindgren en bild av det paradigmskifte som vi står inför och ger en introduktion kring de principer som han tror att vår värld kommer att präglas av.

    Under workshopen kommer deltagarna att arbeta i mindre grupper om 5-7 personer med att utarbeta strategier för att möta tänkbara framtidsscenarier.

    Boka redan in eftermiddagen den 15 mars om du är sugen på att vara med. Vi ger plats för max 4 pers från varje företag. Det kommer ett mail med anmälningsformulär i början på nästa år.

    En bra beställare? 28 mars
    Man har mycket att vinna på att vara en bra beställare. Man har mycket vinna på att ha en bra beställare också. Nu ska vi försöka dra vårt strå till stacken för att öka på beställarkompetensen i stan.

    Vi tänker så här; först drar vi hop en massa kreatörer och några bra beställare. Och så tar vi ett workshopliknade snack om hur man bör göra för att vara en riktigt bra beställare.

    Sedan ser vi till att resultatet förpackas i en lathund som vi sprider till alla marknadschefer och utvecklingschefer och andra beställare av kreativa tjänster vi kan hitta. Ni kreatörer kan också gärna sprida lathunden och låta oss säga det man inte alltid själv kan säga till en kund. Vi träffas på Clarion Hotel Post vid 17:30.

    Vi på ADA önskar er alla en riktigt varm och skön helg och ett Gott Nytt 2012.