Bild: David Goehring/Flickr Creative Commons

 Bild: David Goehring/Flickr Creative Commons

ADA gör

InnovationslabbADA: mode!

Publicerat 2018.05.15

  • ADA event
  • Innovation
  • Mode
  • Sjuhärad

Vilka utmaningar står modebranschen inför? På vilket sätt kan innovationstänk hjälpa till med dem? Vi ser en bransch i snabb förändring och med många olika utmaningar, där till exempel digitalisering och hållbarhet är några. ADA arrangerar nu därför ett innovationslabb med modetema. Deltagarna i labbet kommer tillsammans, genom metodiken i servicedesign, få en crash course i innovationsutveckling och en inblick i de utmaningar modebranschen står inför, och vilka behov de har. Det är learning by doing.

Det enda vi vet helt säkert om framtiden är att vi inte vet exakt vad den kommer innebära. Det kommer ställas högre krav på anpassning och utveckling av oss. Innovationstänk är en förmåga som helt säkert kommer premieras högt. Vi på ADA vill gärna stötta alla kreatörer i att lära sej mer om detta. Därför anordnar vi löpande över året innovationslabb med olika teman, där alla deltagare får med sej värdefull kunskap om och träning i innovationsprocessen, alltid med bäring på verkligheten genom riktiga case.

Labbet bygger på verkliga utmaningar från några deltagande textil- och modeföretag, vilket gör upplägget relevant och aktuellt. Däremot är det inte företagens specifika lösningar vi är ute efter utan vi vill skapa en gemensam kunskapsutveckling.

Alla får ta del av alla resultat och vi kommer även skicka med material så deltagarna kan fortsätta jobba med innovationsmetoder enligt servicedesignupplägg. Vi tror också att en hel del nyttiga kontakter kommer kunna knytas under workshopen. Lite av en metoddriven matchmaking hoppas vi på.

(Alla idéer som kommer fram i workshopen är alltså öppna för alla att använda.)

-------------------------

ADA arrangerar InnvationslabbADA:mode, i samarbete med Marketplace Borås. Workshopen äger rum i Marketplace Arena, Borås, den 7 och 8 juni klockan 09.00 till 12.00 och är gratis. Vi ordnar skjuts från Göteborg för de som behöver.

Anmälan sker isåfall till info@adasweden.se
Sista anmälningsdag är den 30 maj.

(Det är kostnadsfritt att delta men väldigt begränsat med platser så vänta inte med din anmälan. Vi söker mode- och innovationsintresserade kreatörer av alla de slag.)

-------------------------

Innovationslabbet arrangeras av ADA på uppdrag av Västra Götalandsregionen.