Bild: Duncan Price/Flickr Creative Commons

Action för att branschen ska ställa om

Nu vill VGR skapa ordentlig momentum i omställningsfrågan inom textil- mode och möbelbranscherna. 2017-2020 kommer de dela ut försvarliga summor pengar inom programmet "Cirkulärt mode och hållbara miljöer".

Syftet med satsningen är att stärka innovationskraften inom cirkulär ekonomi, i och mellan ämnesområdena, öka förmågan hos beställare att skapa hållbara produkter samt att utveckla en hållbar handel. Och programmet har tre insatsområden: Produkt- och affärsutveckling för en cirkulär ekonomi, Kompetensutveckling och innovationer för framtidens hållbara miljöer samt Hållbar handel.

Vilka kan söka? Jo,det är lite olika men bland annat så för insatsområdet ”Produkt- och affärsutveckling för en cirkulär ekonomi” prioriteras samarbeten med västsvenska mode/sport/företag som har professionella designer och industriell produktion, det samma gäller för möbel/inredningsbranschen och här prioriteras företag med tillverkning för offentlig miljö. Övrig målgrupp är utvecklingsaktörer inom akademi, institut, företag och offentliga organisationer som samverkar och bidrar till ett eller flera av ovanstående mål.

Ansökningarna kan göras löpande.

Läs hela underlaget här

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng