Bild: ADA

 Bild: ADA

Lokalt

3D-skrivarsamtalet

Publicerat 2013.11.11

I torsdags hade vi ett 3D-skrivarsnack på Chalmers. Det var svårt att hitta till lokalen i det labyrintiska området, men när vi väl hade lotsat in allt folket så var vi glada för i princip fullsatt. Vi hade ett lyckat samtal om allt från om det finns något hot i tekniken (den obligatoriska pistolen drogs upp) till hur framtidsutvecklingen kan tänkas se ut. Det blev mycket tal om Makerspace-rörelsen och hur den kan förändra synen på t ex lärande. Där maskinen bara blir ett bland andra redskap. Kanske följs detta nu upp med en träff till.

Panelen bestod av Filippa Malmegård, Community maker, Stockholm Makerspace/ScrapHacker.com, Jasmine Idun Lyman, Lab-designer, Story architects/diy days, Peter Ljungstrand, Senior Researcher, Interactive Institute och Christofer Alvenby, Strategic project manager på Berge Consulting, Berge Consulting och hela samtalet leddes av Örjan Söderberg, industridesigner och programansvarig för Teknisk Design, Chalmers.

Lång och mycket blev det och många frågor. Efter samtalet fick de som vill, vilket var många, följa med och kolla på prtotypverkstan där det står två 3Dskrivare av helt olika slag och se dom in action.

Vi har planer på att följa upp denna kväll med en fortsättning på Collaboratory, den Makerspace som finns i Göteborg.

 ---

Vill du fördjupa dej ytterligare i ämnet, missa då inte var Branschspaningstext: Nya tider, nya redskap av Nille Svensson, där vi får mycket bakgrund, nuläge samt visioner om en potentiell framtidsutveckling.