Utlysning // Dramatiker och regissörer till Techformance

Utlysning // Dramatiker och regissörer till Techformance

Publicerat 2019.09.10

Vill du utmanas av möjligheterna som digitala plattformar kan ge, och kittlas av tanken att publiken tar makten i scenrummet?? Vi söker dig som nyfiket och fördomsfritt vill vara med och skapa ny scenkonst för barn och unga 10-12 år. ?

Nu söker Techformance/Kultur i Väst två dramatiker och två regissörer. Sök senast den 20 september >> https://www.kulturivast.se/techformance/utlysning-dramatiker-och-regissorer-till-techformance

Om Techformance Techformance är ett digitalt verktyg och en arbetsmetod i mötet med traditionell scenkonst.?Med en ny interaktiv teknik kan Techformance utveckla det fysiska mötet med teatern, möjliggöra nya berättelser och konstnärliga upplevelser för barn. De unga erbjuds att gemensamt med skådespelare undersöka och påverka dramatiken. Med metoden kan vi bygga EN dörr in till scenrummet, en dörr för alla – vi bygger ut tillgängligheten. Vi gör det med interaktiv scenkonst! ?Genom konkreta arbetsmetoder skapas nya möjliga förhållningssätt som scenkonstbranschen enkelt ska kunna använda sig av. Arbetet med att utveckla Techformance möjliggörs av ett treårigt stöd från Arvsfonden.