Röda Sten Konsthall söker en utställningsproducent

Röda Sten Konsthall söker en utställningsproducent

Publicerat 2020.05.08

UTSTÄLLNINGSPRODUCENT Röda Sten Konsthall är en utställningsplats för internationell samtidskonst i olika former och uttryck. I husets fyra våningsplan presenteras utställningar, föreställningar och program. Under året initieras och produceras omfattande utställningar med internationella konstnärer. I samarbete med professionella konst- och scenkonstaktörer genomförs utställningar, program och musik- och dansföreställningar. Röda Sten Konsthall är huvudman för Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) och för ungdomsverksamheten Ung & Skapande. Röda Sten Konsthall drivs av Röda Sten Kulturförening.

ARBETSUPPGIFTER Röda Sten Konsthall söker en utställningsproducent för det kontinuerliga arbetet med att producera utställningar och konstverk varav Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) 2021 är den största uppgiften. Arbetsuppgifterna består i att planera och verkställa produktion och installation av konstverk och utställningar samt att göra uppföljningar och redovisningar efter avslutade utställningar. Producenten är en avgörande länk för att på bästa möjliga vis förverkliga konstnärliga och curatoriska idéer i balans med avsatta medel. Budgetuppföljning görs löpande.

I planeringsarbetet ingår moment så som att göra ansökningar om tillstånd och eventuella fondmedel för specifik verkproduktion, samarbetsöverenskommelser med internationella gallerier och institut. Offertintag och anskaffning av material, planering av logistik för transporter, installation och teknik samt uppföljning av kostnader enligt budget, avtal och överenskommelser med aktörer och konstnärer ingår bland huvudsysslorna. Under installationsperioder är producenten spindeln i nätet och både praktiska och administrativa förmågor är nödvändiga. Under utställningarnas öppethållande vidtar planering för nästkommande utställning men även andra sysslor av skiftande karaktär, allt från underhåll av verk till att vara behjälplig i extern kommunikation kring konstnärer och konstverk etc. I efterarbetet är du strukturerad, analytisk och noggrann. Att du har förmåga att avsluta uppgifter på ett professionellt vis är avgörande.

ARBETSSÄTT Du arbetar tillsammans med hela arbetslaget på Röda Sten Konsthall vilket bl a består i GIBCAs konstnärliga ledare, pedagogik- och programsamordnare, tekniker och kommunikatör samt externa curator. Du arbetar tätt och i direktkontakt med de utställande konstnärerna och är Röda Sten Konsthalls representant i samarbeten och uppdrag. Du representerar ofta självständigt verksamheten och kommunicerar med leverantörer, företag och andra aktörer i ditt arbete. Du är en viktig del av arbetslaget och tjänsten förutsätter att du ansvarar för helhetsgenomförande – från planering till praktiskt avslut. Detta fordrar en kombination av idérikedom och noggrannhet i förhållande till utförande och innehåll. Du rapporterar till Röda Sten Konsthalls verksamhetschef.

KVALIFIKATIONER För att kvalificera dig till tjänsten ska du ha adekvat högskoleutbildning och flera års arbetslivserfarenhet från produktion av samtidskonst eller likvärdigt område. Gedigna kunskaper om samtida konst och god kännedom om konstvärlden lokalt, nationellt och internationellt är ett krav samt att du har relevant kännedom kring leverantörer av material, teknik och andra företag/aktörer som du kommer att samarbeta med eller göra inköp av. Erfarenhet av att kontinuerligt arbeta mot uppsatt budget och att du besitter idérikedom och förmåga att se alternativa lösningar är helt avgörande för tjänsten.

Då Röda Sten Konsthall ofta presenterar konstnärer som arbetar i digitala medier, film och videoinstallationer krävs att du har hög teknisk kompetens. Du bör exempelvis ha kunskap om olika filformat och kunna hantera mediaspelare.

Anställningen förutsätter att du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Kunskap i andra språk är meriterande. Meriterande är också vana av att arbeta mot gallerivärlden och privata ägare av konst, liksom mot producerande företag lokalt och nationellt.

För att vara kvalificerad för arbetet måste du besitta mycket god organisatorisk förmåga att hålla ihop och självständigt driva projekt i olika faser, att leverera på deadlines och vana av kontinuerlig uppföljning mot budget. Goda kunskaper i Officepaketet är en förutsättning för att kunna genomföra arbetet. Att du har B-körkort underlättar arbetet avsevärt.

Som person är du driftig, strukturerad och har lätt för att skapa goda relationer. Du kan hantera flera parallella uppgifter samtidigt, se helheter och göra prioriteringar. Du är lyhörd och har egen drivkraft samt klarar av att arbeta under hög arbetsbelastning. Att du är en lagspelare är en självklar egenskap som krävs för både ditt arbete och dina kollegors.

TJÄNSTEN Omfattning: 100 % Varaktighet: 1/9 2020–31/12 2021 med ev möjlighet till fast anställning Tillträde: 1/9 2020 eller enligt överenskommelse Tjänsten är förlagd till Röda Sten Konsthall, Göteborg

ANSÖKAN Ansökan består av CV, ansökningsbrev (max en A4) om varför du söker tjänsten samt gärna två referenter med kontaktuppgifter. Ansökan skickas via e-post till rekrytering@rodastenkonsthall.se senast 17/5 2020. Intervjuer kommer hållas under v.24.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

KONTAKTPERSON Mia Christersdotter Norman Verksamhetschef Röda Sten Konsthall mcn@rodastenkonsthall.se