Göteborg & Co söker en praktikant till avdelningen Marknad och Kommunikation

Göteborg & Co söker en praktikant till avdelningen Marknad och Kommunikation

Publicerat 2019.11.07

OM ARBETSPLATSEN Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring

Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad och moderbolag i klustret Turism, Kultur och Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår.

ARBETSUPPGIFTER Göteborg & Co söker en praktikant till affärsområdet Marknad och Kommunikation med inriktning PR och marknadsföring. Som praktikant deltar du i teamets dagliga arbete och får bland annat vara delaktig i följande arbetsuppgifter:

Göra research och uppdatera olika dokument på svenska och engelska. Uppdatera en databas av befintliga journalistkontakter i Excel och andra administrativa uppgifter Träffa journalister, andra medier och reseoperatörer Vara ansvarig för att göra pressmappar och skicka iväg dessa Skriva utkast på pressmeddelanden/nyhetsvinklar på engelska och svenska Vara med och arbeta med PR riktad mot svensk media i samband med evenemang Andra varierande arbetsuppgifter inom teamet som kan förekomma.

KVALIFIKATIONER Du som söker praktikplatsen har relevant erfarenhet/utbildning inom kommunikation/journalistik eller pågående relevant utbildning. Att känna till staden Göteborg och närområden är ett måste. Vi söker dig som är bra på att skriva texter, både på engelska och svenska (tyska är ett plus). Du kommunicerar även flytande på både svenska och engelska (tyska, norska, danska och kinesiska är ett plus). För att trivas på praktikplatsen bör du vara noggrann, kreativ, social och tycka om att träffa människor från olika länder. Du trivs med att arbeta både i team och självständigt och kan ta eget ansvar. Det är meriterande om du är väl insatt i sociala medier.

Vi söker en person med intresse för både turism och kommunikation och som har relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet. Praktikperioden är minst två månader och som längst en termin.

Välkommen med din ansökan! Ingen erfarenhet krävs.

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING Anställningsform: Tidsbegränsad Omfattning: Heltid/deltid

Nästa start kommer var tidigast januari/februari 2020.

KONTAKT Kontaktperson Charlott Holmåker, Pressansvarig charlott.holmaker@goteborg.com

Sanna Björlin, Pressansvarig sanna.bjorlin@goteborg.com