Bibliotekarie på Hasselbladstiftelsen

Bibliotekarie på Hasselbladstiftelsen

Publicerat 2019.11.28

Hasselbladstiftelsens bibliotek är unikt i sitt slag. Det är ett specialbibliotek inriktat på fotoböcker, det största fotoboksbiblioteket i Sverige med ca 17 200 volymer. Biblioteket är tillgängligt för forskare, studenter och andra fotointresserade. Böckerna lånas inte ut utan läses på plats. Biblioteket har en omfattande informations-förmedlingsverksamhet, både internt och externt. Biblioteket har begränsade öppettider och är placerat i Hasselbladstiftelsens kontorslokaler på Ekmansgatan 8 i Göteborg.

Erna och Victor Hasselblads historiska arkiv ligger i anslutning till biblioteket. Det består av unika föremål som rymdkameror, Erna Hasselblads ikoniska armband och den första Hasselbladkameran men också en stor samling fotografier, brev och dokument.

Vad krävs

Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande akademisk bibliotekarieutbildning Goda kunskaper och erfarenhet i katalogisering Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift Erfarenhet av arbete på bibliotek

Meriterande

Erfarenhet av Libriskatalogisering God kännedom om fotografi och fotokonst Kunskap om bibliotekssystem, databaser och dataflöden Erfarenhet av att arbeta på forskningsbibliotek.

Personliga egenskaper Vi förutsätter att du har god analytisk förmåga samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, är självständig och ansvarstagande. Du ska även vara idérik, noggrann och ha en god samarbetsförmåga och trivas med att ha varierande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

Självständigt arbete – huvudansvarig i bibliotek och arkiv Förvärv: inköp, gåvor och bytesverksamhet Katalogisering, dels i eget system, dels i Libris Hantering av arkivmaterial Andra förekommande arbetsuppgifter för bibliotekarier Samarbete med Stiftelsens forskare och curator.

Sista ansökningsdatum: 2019-12-18

Anställningsvillkor Omfattning: Deltid 50 % Antal tjänster: 1 Tillträde & Anställningsform: Enligt överenskommelse