Vernissage Johan Bergmark & Linda Nybom

Lördagen den 26 januari öppnar vi portarna på Galleri Elf för årets första utställning med två riktiga favoriter från Stockholm. I utställningen Show Me Love erbjuds det en unik titt bakom kulisserna på kultfilmen Fucking Åmål som nu firar 20 år av bäste Johan Bergmark. Inte nog med det utan det blir också stämningsfulla bilder från en annan bruksort av suveräne Linda Nybom. Hon visar sitt pågående projekt Purple Mountain, en bildserie om Malmberget som snart är borta för evigt.

Show Me Love
När Fucking Åmål kom för 20 år sedan tog den Sverige med storm. Ungdomar vallfärdade till biograferna och nästan en miljon såg filmen. Nu har ni möjlighet att se fotografier från inspelningen av filmen som har nått kultstatus i en hel generation.

Purple Mountain - Malmberget
Hälften av husen står tomma. Kvällstid är det helt öde förutom någon bilburen ungdom påväg bort. Vägar är försvunna och ett högt staket med varning för ras går runt en enorm grop som bara växer och växer. Som ett slukhål som aldrig blir mätt.

Välkomna!

  • Datum: 2019-01-26
  • Tid: 11:00 till 17:00
  • Plats: Galleri Elf, Alfhemsgatan 2
  • Arrangör: Galleri Elf
  • Webbsida: http://gallerielf.se/logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng