Oscar Muñoz: Minne

Med utgångspunkt i utställningen med årets Hasselbladpristagare, gräver samtalsserien Oscar Muñoz: minne, förgänglighet, tid djupare i tre genomgående ämnen i Muñoz arbete.

Till samtalet Minne har vi bjudit in Eric Hanse, forskare i neurovetenskap tillsammans med poeten Lina Hagelbäck, aktuell med diktsamlingen Ambivalencia, och Ida Östenberg docent i antik minneskultur som i år tilldelades Stora historiepriset. Med moderator Eric Schüldt, programledare och kulturjournalist, kommer de utveckla ämnet minne i relation till Oscar Muñoz utställning.

Tid: ons 14 november kl 18
Plats: Hasselblad Center

LINA HAGELBÄCK debuterade med den prosalyriska 'Violencia' (2013) som nominerades till Borås Tidnings debutantpris och är nu aktuell med diktsamlingen 'Ambivalencia' (Bokförlaget Lejd, 2018) som är Lina Hagelbäcks fjärde bok.

IDA ÖSTENBERG Antikvetare med romersk historia och politisk kultur som specialitet, disputerade 2003 vid Lunds Universitet, för närvarande är hon docent vid Göteborgs Universitet och forskare vid Kungl. Vitterhetsakademien. Hon forskar nu om elitens begravningar i Rom som platser för konsensus och konflikter. Östenberg skriver också om romerskt minne och är aktuell med artiklar i flera publikationer som Maria Sjöbergs antologi Allvarligt talat (2018). Hon skriver också artiklar i Svenska dagbladet och har under de tre senaste åren får ett flertal priser; Johan Lundblads pris 2016 (Svenska Akademien), Humtankspriset 2017 och har i år fått det Svenska Historiepriset.

ERIC HANSE Professor i neurofysiologi vid institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi, Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Eric Hanse använder sig av elektrofysiologiska metoder för att studera hur synapser i hjärnan fungerar. Han undervisar om bland annat minne och inlärning för blivande läkare och andra studenter på Sahlgrenska akademin.

MODERATOR ERIC SCHÜLDT är programledare, författare och kulturjournalist. Schüldt har gjort radioprogram för både P1 och P2 som Schüldt i P2, Livet och döden, Människan och maskinen och var förra året samtalsledare för Idévärlden i Sveriges Television.

Entré: vuxen 60 kr (engångsbesök) eller årsbiljett 100 kr.
Fri entré för dig under 25 år samt med Seniorkortet.
Du kan följa samtalet live via Instagram @hasselbladfoundation

Bild: Editor Solitario, 2011 © Oscar Muñoz
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng