Måla först och fråga sen

”Vi ska prata om när jag började stjäla kläder och hur viktigt det var för målningarna. Om den prestationsbaserade självkänslan, alla jävla misstag och framför allt om hur man uppfinner sin egen process. Jag ska berätta om den där målarkrisen som ledde till att jag varje natt i över ett år sov i en rosa coral fleece-pyjamas. Och vi ska prata om det självupplevda. Vikten av att det är på riktigt – för att det ska bli målning.”

Konstnären Sara-Vide Ericson (f. 1983) bor och arbetar i Hälsingland. Hon är känd för sina stora målningar i olja vilka ofta tar avstamp i textila material som bär på en personlig historia. Vilka hon sedan använder i ritualer eller happenings, som dokumenteras och fungerar som underlag för måleriet. Hon har sedan examen vid Kungliga Konsthögskolan etablerat sig både på den svenska och internationella konstscenen och räknas idag till en av de mer tongivande unga svenska konstnärerna.

  • Datum: 2019-03-13
  • Tid: 13:00
  • Plats: Stora hörsalen, HDK - Högskolan för design och konsthantverk, Kristinelundsgatan 6 - 8, Göteborg
  • Arrangör: Markus Olof Bergström
  • Webbsida:logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng