Handkraft Drivkraft Motkraft

Vissa säger att slöjden dör medan andra bestämt hävdar att den är mer levande än på hundra år. Hur är det egentligen? Varför slöjdar folk i dag? Jonatan Malm från Västarvets Hemslöjdskonsulenter föreläser kring slöjd ur kommunikativa och samhällsrelaterade aspekter.

Är tradition en motsats till frihet, är handarbete en motsats till intellektuellt arbete, är slöjd hundra procent navelskåderi eller bara en annan typ av kommunikation? Och vad är en slöjdprocess?

Med exempel från slöjdare i regionen och egna efterforskningar berättar Jonatan Malm, Västarvets Hemslöjdskonsulenter, om slöjd utifrån begrepp som tillit, höftskott, forskning, normkritik och poesi. Däremot inte särskilt mycket utifrån teknik och estetik.

Jonatan Malm arbetar sedan ett år tillbaka som Hemslöjdskonsulent för Västarvet. Han har frilansat inom slöjd sedan 2004 och är medlem i nätverket Not Quite i norra Dalsland, där han också bor. Medverkar återkommande som skribent i tidningen Hemslöjd.

Språk: svenska
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng