Grebbestad folkhögskola bygger stol i Boden

I Boden utmanas deras vanliga arbetssätt samtidigt som de studerande sätter begreppet demokratisk design på prov. Se dem snickra stolar i Boden och hör dem berätta mer om arbetsprocessen.

Grebbestads folkhögskola arbetar till vardags med traditionella hantverkstekniker inom trä och hantverk. Den traditionella kunskapen inom hantverket ser de som en tillgång i den demokratiska processen – en kunskap de vill dela med sig av i stolsbyggandet i Boden.

I vanliga fall har de studerande mycket tid vilket brukar gynna resultatet. I Boden ställs deras arbetssätt på sin spets när skruvdragarna och skruvarna plockas bort. Utmaningen blir att foga samman träet utan skruv och lim och samtidigt närma sig det vanliga arbetssättet.

Dagen inleds med att de studerande arbetar inför publik i Boden mellan kl. 12 -17 och avrundas med mingel och presentation där de tillsammans med lärare presenterar arbetsprocessen och slutresultatet i utställningen Unmaking Democratic Design: Fredrik Paulsen, kl. 18 - 19.

Stolarna som skapas är en parafras på Röhsska museets stolsmagasin och kommer ingå i museets samlingar.

Pris: entrébiljett (60 kr) eller årsbiljett (100 kr). Fri entré under 25 år.

Foto: Erik Weststrand
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng