FilmFrukost #42 med Milad Alami

För drygt 10 år sedan tog regissören och manusförfattaren Milad Alami sig över sundet för att studera film på Den Danske Filmskolen. Där gjorde han 20 kortfilmer bara under sitt första år, och sedan examen 2011 har flera av hans filmer hittat ut till festivaler och kammat hem priser. Förra året långfilmsdebuterade han med det psykologiska dramat Charmören, som enhälligt hyllats av kritiker både i Sverige och Danmark, men också ute i världen.

Filmen utspelar sig i Danmark och handlar om Esmail, som kommer från Iran och hotas med att kastas ut från landet. Hans enda hopp är att hitta någon som vill gifta sig med honom, och att han på det sättet kan få uppehållstillstånd. Charmören hade världspremiär på filmfestivalen i San Sebastián 2017 och har sedan dess vunnit en rad festivalpriser världen över, från Göteborg till Chicago.

Filmen går att streamas via bland annat SF Anytime och iTunes, mer information hittar du på www.filmcloud.se/sidor/filmfrukost-42-med-med-milad-alami.

***********************************************************

FilmFrukost huserar som vanligt på Kafé Frilagret som ligger vid Heurlins plats 1, närmsta spårvagnshållplats är Järntorget. Ekologisk frukost dukas upp klockan 09.00 och är gratis för alla som vill delta. Samtalet håller på mellan cirka klockan 09.15-10.00, efter det är ni välkomna att stanna kvar och prata med varandra, knyta kontakter eller prata med oss från FilmCloud.

Höstens datum för FilmFrukost är: 14 september (Hampus Linder), 12 oktober (Milad Alami), 16 november (Isabella Eklöf) och 14 december (David Herdies).

FilmCloud är en plattform för filmare i Västra Götaland. För mer information besök vår hemsida www.filmcloud.se.

***********************************************************

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Fanni Metelius, Bahar Pars, Adam Lundgren, Madeleine Ekman, Baker Karim och Evin Ahmad.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng