Annika Dahlsten och Markku Laakso – Diorama

Våren inleds med två utställningar som ställer frågor om samhörighet och vad det betyder att tillhöra - och inte tillhöra - en plats eller en kultur.

Röda Sten Konsthalls utställningsår börjar med Inre jord av Delcy Morelos, från Colombia, och Diorama av den samisk-finska konstnärsduon Annika Dahlsten och Markku Laakso. Konstnärerna arbetar med olika uttryckssätt, gemensamt är att de berör flerkulturell identitet från ett ursprungsfolks- och minoritetsperspektiv.

Annika Dahlsten och Markku Laakso presenterar en utställning inspirerad av Laaksos familjehistoria. 1930 reste hans farföräldrar från Enontekiö, deras hemby i finska Sápmi. De reste för att ställas ut som samer på ett zoo i Tyskland. Deras vardag, som innehöll aktiviteter som exempelvis att fånga renar med lasso, skulle visas upp för nyfikna zoo-besökare. Konstnärerna har med animerad film, fotografier och videoarbeten dokumenterat och gestaltat sin egen resa från Lappland till Tyskland och södra Afrika. De återberättar och återupplever farföräldrarnas erfarenheter från den här tiden.

  • Datum: 2018-02-10 till 2018-04-15
  • Tid: 12:00 till 18:00
  • Plats: Röda Sten Konsthall
  • Arrangör: Röda Sten Kulturförening
  • Webbsida: http://www.rodastenkonsthall.se/logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng