2<>4<>4 - Marianne Schliwinski och Jürgen Eickhoff

Smyckekonsten är en ung konstgenre och en del av dess pionjärer är i allra högsta grad fortfarande aktiva på scenen. Konstnärerna Marianne Schliwinski och Jürgen Eickhoff har arbetat med smycken i över 50 år. 1981 grundade de Galerie Spektrum i München och har under sin karriär banat väg för smycken som tänjer på gränserna för var som är bärbart, vad som är ädelt och vad som är konst.

I Marianne Schliwinskis arbeten spelar kontrasterna med varandra. Hennes språk består av material och deras olika kvalitéer. Saker är inte alltid vad de ser ut att vara – lätta föremål ger intryck av tyngd och tunga objekt verkar lätta. Kompositionen av material, färg och foton berättar känsliga historier, ibland med politiska teman. Marianne Schliwinski kombinerar ofta papier-mâché med plastblommor, pärlor och metall. Med olika typer av färg och lack accentuerar hon materialen och formerna och på baksidorna kan man ofta hitta foton och bilder som ger smyckena fler lager och berättelser.

Temat för Jürgen Eickhoffs arbete är ordning och kaos och växelspelet mellan dem. De två begreppen är självständiga men samtidigt beroende av varandra. Ordning och kaos är ursprunget till tänkandet och till livet. De utgör grunden för sociala strukturer. I Jürgen Eickhoffs smycken syns en guldsmeds noggranna, exakta arbete tillsammans med humorn, kreativiteten, tankarna och känslorna hos en konstnär.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng