Bild: Karin/ADA

Nationell form-samling

Formsverige - under samling av Svensk Form - har samlat sig i en delegation som kallas Formsamlingen för att försöka påverka den nya politiken som skrivs för arkitektur, form och design efter utredningen Gestaltad Livsmiljö. Representanter för bla Svensk Form, Svenska Tecknare, Konsthantverkscentrum, ASFB samt regionala designorganisationer, uppvaktade 18/1 kulturdepartementet med en rad förslag.

- Att arkitektur, form och design skrivs in i kultursamverkansmodellen som ett eget område – och att särskilda medel ur statsbudgeten avsätts för detta.
- Att det regionala perspektivet och design skrivs in ännu tydligare i en ny politik genom flernivåstyrning.
- Att en del av statliga mötesplatsuppdraget för form och design går in i ett nytt designcentrum i Stockholm och därmed till mötesplatser över hela landet.
- Att regionala designsamordnare tillsätts över hela landet (jfr hemslöjdskonsulenter) med en centralt placerad samordnare.

Läs mer här

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng