Bild: NASA Goddard Space Flight Center/Flickr Creative Commons

Modebransch Göteborg!

Vi är några klädföretag och organisationer som gemensamt vill se om det går att starta upp ett modenätverk i Göteborg. I stan har vi både några riktiga jättar till modeföretag och sen ett helt gäng mindre företag, ändå finns det inte någon speciellt stark bransch- och vi-känsla. I andra branscher ser man hur det bjuds in till after work, föreläsningar och kunskapsdelning. I modebranschen är det tunnsått med detta, även om ett par undantag finns för att bekräfta regeln.

Vi tror att om vi skulle börja ses, kunde vi skapa en starkare bransch och tillsammans hjälpas åt att bli bättre på allt ifrån hållbarhet till sälj!

Vi har börjat med träffar som ADA hållit i och nu ses vi, ett par representanter från branschen, löpande en gång i månaden för att se vad vi kan och vill göra med vårt nätverk. Vi har skapat en plattform på Facebook för kunskapsutbyte, och just nu jobbar en student från HDK heltid i några månader för att hjälpa oss och ADA med att göra nätverket starkare. Men vi kan växa på bägge håll betydligt.

De frågor vi identifierat som viktiga just nu är: lokalfrågan, kontakt och förståelse från politiker för att de ska se modebranschens fulla betydelse, samt en förhoppning om att stärka den lokala produktionen. Samtidigt vill vi naturligtvis också ses för att mingla och lära oss saker av varandra.

På sikt kan vi se större gemensamma mötesplatser och kartläggningar av branschen. Men för att det ska funka behöver vi vara fler! Vill du också vara med? Hör av dig och/eller gå med i facebookgruppen. Så får vi se om branschen kan och vill börja träffas och hjälpa varandra.

Undertecknat:
Sofia Höfvner-Skog, rektor Tillskärarakademin
Carina Johansson, VD Elvine
Elisabeth Synnes, VD Jumperfabriken
Anna Strömberg, ägare Bang
Elin Andersson, ägare Somenid
Karin Persson, ADA

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng